Årets Butik 2012: Tätt mellan finalisterna i norra Skåne

Systembolagen i Kristianstad, Hässleholm, Perstorp och Örkelljunga är fyra av 16 kandidater till Årets Butik inom Systembolaget. Utmärkande för butikerna är deras framgångsrika arbete med kundservice och effektiv ålderskontroll.

– Nu sporras vi att bli ännu bättre. Inom Systembolaget arbetar vi ständigt med att förbättra vår kundservice, och nomineringen är en bekräftelse av våra butikers och vår personals ansträngningar och goda arbete, säger Jan Jonsson, Ola Martinsson, Lena Hansson och Tomas Ohlsson, butikschefer på Systembolagen i Kristianstad, Hässleholm, Perstorp och Örkelljunga. Och förstås är det extra kul för våra kunder att fyra av Systembolagets bästa butiker finns i norra Skåne.

Nästa steg för butikerna är att bli en av de sex butiker som går vidare till final. Bland finalisterna finns då tre större och tre mindre butiker. Systembolagen i Kristianstad och Hässleholm tävlar om att gå till final i kategorin större butik, och Systembolagen i Perstorp och Örkelljunga i kategorin mindre butik. Under januari och februari får alla finalister besök av Systembolagets företagsledning och försäljningschefer. 16 mars tillkännages vinnarna av Årets Butik 2012.

Personalen i de två butiker som vinner, belönas med en resa med en upplevelse som stimulerar till fortsatt utveckling och förbättring av verksamheten, fokus på kundupplevelse och värdskap. Under tiden som den ordinarie personalen är på resa, vikarierar Systembolagets ledning i butiken.

– Systembolagen i Kristianstad, Hässleholm, Perstorp och Örkelljunga är förebilder för våra mer än 400 butiker runtom i Sverige. Säker försäljning och god service ska känneteckna Systembolagets verksamhet, säger Magdalena Gerger, vd på Systembolaget.

För mer information, kontakta:Jan Jonsson, butikschef, Kristianstad, tel: 044-21 08 17Ola Martinsson, butikschef, Hässleholm, tel: 0451-100 33Lena Hansson, tillförordnad butikschef, Perstorp, tel: 0435-343 63Tomas Ohlsson, butikschef, Örkelljunga, tel: 0435-509 77Lennart Agén, presschef, tel: 070-245 00 47, press@systembolaget.se