Snurra flaskan – och lär dig mer om drycker på systembolaget.se

Vet du vilken druvsorts doft som ibland beskrivs som ”kattpiss på krusbärsbuske”? Eller vilken grundsmak som fått sitt namn från japanskan? Nu finns Snurra flaskan på systembolaget.se, ett spel där du under roliga former utmanas i dina kunskaper om drycker och mat & dryck i kombination.

– Med spelet vill vi på ett lättsamt sätt inspirera och sprida kunskap om framför allt drycker, ett ämne där vi är experter, säger Rebecka Blomberg, pressekreterare Systembolaget. Genom spelet hoppas vi öka våra kunders kunskaper inom alla våra områden.

Ämnena i frågesporten är mat & dryck, vinkunskap, alkohol och hälsa, ölkunskap, spritkunskap samt Systembolaget. Många av svaren hittas på systembolaget.se och resultatet kan du dela med dig på Facebook.

Spelet hittar du på www.systembolaget.se/snurraflaskan

Spelet är producerat av Raketspel. Så gör du: Snurra på flaskan och låt den välja fråga. Vid rätt svar ökar poäng och svårighetsgrad. Är du snabb utdelas bonuspoäng. Vid fel svar åker du tillbaka till den lättaste nivån. Du har tio snurr på dig att samla ihop så många poäng som möjligt.

För mer information, kontakta gärna: Rebecka Blomberg, pressekreterare Systembolaget, tel 08-503 304 58 eller rebecka.blomberg@systembolaget.se