Systembolag i Varberg tog hem silvret i Årets Butik

I lördags avgjordes Systembolagets tävling Årets Butik 2017. Systembolagets VD, Magdalena Gerger, meddelade vinnarna på årets prisutdelning. Av 442 butiker kom Varbergsbutiken på Västra Vallgatan på silverplats.

– Vi är nöjda med silver även om vi hoppades på att knipa förstaplatsen. Att komma så här långt är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Christof Reidinger, butikschef på Västra Vallgatan.

Priset för Årets Butik har delats ut sedan 1999, men nytt för i år är att priset nu är en av tre kategorier i den utökade tävlingen Årets förebilder. De två andra kategorierna är Årets kundmöte och Årets framsteg.

– Utmärkelsen Årets Butik är ett sätt att lyfta fram butiker som är ett föredöme för andra butiker. Medarbetarna på Västra Vallgatan i Varberg bör vara mycket stolta över sin butik och sitt arbetssätt, säger Magdalena Gerger, VD på Systembolaget.

När juryn på Systembolaget utser vinnare utgår de från butikernas totala kvalitet. Viktiga faktorer är bland annat servicen till kunderna och ålderskontroll. Även ledarskapet och effektiviteten bedöms. Vinnare 2017 blev butiken i Liljeholmen, Stockholm.

För med information kontakta:

Christof Reidinger, butikschef Varberg, Västra Vallgatan, 076-193 88 30

Systembolagets pressjour, 070-245 00 47, press@systembolaget.se