Pressrum

Pressrum

21 okt 2021
Alkoholforskning

Alkoholforskare prisas med stipendium

Ola Siljeholm tilldelas årets Bertil Göransson-stipendium – ett stipendium för alkoholforskare. Priset finansieras av Systembolaget.

Ola Siljeholm är doktorand på Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska Institutet och psykolog på mottagningen Alkohol och hälsa Riddargatan 1. Han är projektledare för forskningsprojektet ”Randomiserad kontrollerad studie av Community Reinforcement Approach and Family Training (CRAFT) vs Sedvanlig behandling för föräldrar till ungdomar med alkohol- eller drogberoende”. CRAFT är ett manualbaserat stödprogram för anhöriga till personer med alkohol- och drogproblem.

Bertil Göransson-stipendiet är på 30 000 kronor. Mottagaren utses av professuren i klinisk alkoholforskning vid Lunds universitet, en forskartjänst som Systembolaget delfinansierar.

För mer information kontakta:

Ola Siljeholm, Bertil Göransson-stipendiat, tel. 073-772 20 37, ola.siljeholm@sll.se

Systembolagets pressjour, 070-245 00 47, press@systembolaget.se 

Relaterade dokument

Bilder

  • olasiljeholm.jpg

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.