Pressrum

Pressrum

09 nov 2021
Övrigt

Alkoholkartan – ett nytt verktyg för dig som är intresserad av alkohol i samhället

Systembolaget lanserar Alkoholkartan (https://www.alkoholkartan.se/).

Alkoholkartan är ett verktyg som du som journalist, forskare, beslutsfattare eller intresserad i frågan, kan använda om du lättare vill hitta och jämföra regional statistik som rör alkohol i samhället. 

Ett av Systembolagets uppdrag är att informera om alkoholens skadeverkningar. Genom att ta fram denna tjänst hoppas vi att fler tar till sig den fakta som finns kring alkoholens skadeverkningar och kostnader. 

Du hittar Alkoholkartan på https://www.alkoholkartan.se/

Källorna till statistiken i Alkoholkartan hämtas från Folkhälsomyndigheten indikatorlabb, CAN - Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, IQ och deras Alkoholindex samt från oss själva.

Har du frågor om själva statistiken, hänvisar vi dig direkt till de källor vi har hämtat respektive information från. Källorna är utmärkta på Alkoholkartan.

För mer information, kontakta Systembolagets presstjänst på tel. 070-245 00 47, eller e-post: press@systembolaget.se

Senaste nyheter

15 jan 2022
Systembolaget kommenterar
SVT har den 15 januari 2022, publicerat en uppföljning av tidigare reportage kring arbetsmiljön på Systembolaget. Här ger Systembolaget vårt förtydligande kring SVT:s webbinslag.
20 jan 2022
Alkoholforskning
Systembolagets Alkoholforskningsråd har för 2022 fördelat totalt 9,3 miljoner kronor till 31 olika alkoholforskningsprojekt. Genom att stödja forskning bidrar Systembolaget till att öka kunskapen om alkoholens risker.