Pressrum

Pressrum

29 aug 2011
Övrigt

Simon Weinberg gör höstmeny åt Systembolagets kunder

Simon Weinberg, köksmästare på Operakällarens Catering i Stockholm, är höstens gästkock på Systembolaget. Simon har skapat en höstmeny med smakrik husmanskost och Systembolagets experter har valt drycker som passar till maten. Höstmenyn finns tillgänglig i butikerna samt på systembolaget.se mellan den 29 augusti och den 30 oktober.

Simon Weinberg, 24 år, har det närodlade i blodet och lagar gärna mat på det andra kallar ogräs. Han växte upp på Österlen med en trädgård fylld av grönsaker, frukt, rovor och örter. Det gjorde honom intresserad av matlagning och att ta vara på det som växer runtomkring. Simon har arbetat som kock på den välkända restaurangen Noma i Köpenhamn och är utbildad på restauranggymnasiet i Simrishamn. Simon har också tävlat och representerat Sverige i Linie Award ”Nordic Chef” 2010, samt som semifinalist 2008. 

– Menyerna till Systembolaget är sånt jag lagar själv hemma. Jag har hottat upp klassiska husmansrätter och gjort dem på ett modernt lätt och fräscht sätt, men med smaker man känner igen, säger Simon Weinberg. Att få dela med mig av min favoritmat på det här sättet, och samtidigt få experthjälp från Systembolaget med vilka drycker som passar bäst till, har varit väldigt inspirerande och roligt.

– Systembolaget är experter på smaker och dryckeskombinationer. Med våra gästkockar, där Simon tagit sig an höstens smaker, kan vi på ett tydligt och enkelt sätt inspirera våra kunder när det gäller mat och dryck i kombination, säger Rebecka Blomberg, pressekreterare på Systembolaget.

Menykort till höstmenyn och dryckesrekommendationer finns i alla butiker och på systembolaget.se. Nytt för i år är att kunden kan skicka ett sms och få inköpslistan och länk till receptet direkt till mobiltelefonen. Menyerna har provats av Systembolaget och olika typer av drycker har kombinerats med rätterna. 

Mer om menyerna finns på www.systembolaget.se

Bilder på Simon Weinberg finns på www.systembolaget.se/press

För mer information, kontakta:
Rebecka Blomberg, pressekreterare, tel 073-049 25 32 eller rebecka.blomberg@systembolaget.se

Relaterade dokument

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.