Pressrum

Pressrum

28 feb 2012
Hållbarhet

Systembolagets styrelse på CSR-resa till Sydafrika

4-7 mars reser Systembolagets styrelse till Sydafrika, för dialogmöten med producenter, fackföreningar och intresseorganisationer med koppling till vinproduktion. Resan är en del av Systembolagets arbete för hållbarhet i hela produktionskedjan, där omtanke om människor och miljö ska finnas med i varje steg.

Sydafrika är ett stort vinland, och ett av de mest populära vinländerna hos svenska konsumenter. Det, i kombination med att Systembolaget har ensamrätt på alkoholförsäljning till svenska konsumenter, gör oss till en viktig aktör för sydafrikanska producenter. Systembolaget har därför långsiktigt goda möjligheter att påverka hållbarhetsperspektivet i den sydafrikanska vinproduktionen, genom kontinuerlig dialog och tydliga krav.

Systembolaget arbetar långsiktigt och strategiskt med hållbarhetsfrågor och är medlem i BSCI. Dessutom har vi ett omfattande regelverk för upphandlingar, och vi följer upp våra producenter i regelbundna granskningar, så kallade audits. Samtidigt är det viktigt att också genom personliga möten inskärpa vikten av en positiv utveckling på hållbarhetsområdet, och att lära mer om de lokala utmaningarna. Genom att styrelsen och nyckelpersoner i företagsledningen nu åker till Sydafrika hoppas vi ytterligare betona och utveckla vår position i hållbarhetsfrågor. Med på resan följer också en ägarrepresentant, Pia Fagerström, från Socialdepartementet.

Engelskspråkig pressträff i Kapstaden

Tid: Onsdag 6 mars kl 17.00Plats: Winchester Mansions HotelMedverkande: Systembolagets styrelseordförande Cecilia Schelin Seidegård och VD Magdalena Gerger.

För mer information, kontakta:Lennart Agén, presschefIda Thulin, biträdande presschef Tel: 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.