Pressrum

Pressrum

15 okt 2013
Alkoholfritt

Julens alkoholfria nyheter

Inför julen erbjuder Systembolaget flera nya alkoholfria drycker. För första gången kommer nu en alkoholfri julöl. Efterfrågan på alkoholfritt fortsätter att öka.

Under november och december månad förra året ökade försäljningen av alkoholfritt med 23 procent jämfört med samma period 2011. Försäljningen av alkoholfri glögg ökade med 36 procent.

- Julen är en familjehögtid – då är det utmärkt att ha möjlighet att välja alkoholfria juldrycker. Det tillhör ett gott värdskap att erbjuda drycker som är festliga och passar bra till maten även till de gäster som inte vill dricka alkohol, säger Magdalena Gerger, vd Systembolaget.

Bland de alkoholfria produkterna som kommer i november och december finns drycker till både advent, jul och nyår.

- Nytt för i år är att vi har en alkoholfri julöl. Sedan lanseras ett alkoholfritt mousserande vin av hög kvalitet, perfekt till nyårsfesten. Vi har även en smaksatt julmust i ny variant, säger Märta Kuylenstierna, ansvarig för det alkoholfria sortimentet på Systembolaget.

Nya alkoholfria produkter julen 2013:

Mikkeller Drinkin the snow – Alkoholfri julöl. Mellanmörk ale bryggd på bland annat malt, humle, vete, apelsinskal och råsocker.

Richard Juhlin Blanc de Blancs – Torrt mousserande alkoholfritt vin från en av världens ledande experter på champagne. Passar bra till fisk och skaldjur.

Nygårda Julmust Rom - Halvsöt kryddig, med inslag av choklad och arrak. Fatlagrad i sex månader, torrare än vanlig julmust.

Fler alkoholfria julprodukter:

Nygårda Julmust Bourbon – Rostad vaniljliknande ton. Söt, kryddig smak med inslag av ingefära och citrus. Passar bra både till julmat och julgodis.

Dufvenkrooks Chokladglögg – Passar bra till desserter med choklad och nötter i.

Blossa alkoholfri glögg – Passar bra till pepparkakor med ädelost.

God Jul alkoholfri glögg – Passar med russin, torkad frukt, mandel eller choklad.

För mer information, produktprover och bilder kontakta:

Therese Elmgren, pressansvarig tel. 072-706 83 36, press@systembolaget.se

Relaterade dokument

Bilder

  • Dufvenkrooks Choklad Alkoholfri.jpg
  • Mikkeller Drink'in The Snow.jpg
  • Magdalena Gerger VD Systembolaget. Alkoholfria juldrycker. Fotograf Bosse Johanssson .jpg
  • Blossa Alkoholfri plain 8367_2.jpg
  • NYG+àRDA_ROMFAT.jpg
  • God Jul glögg.jpg

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.