Pressrum

Pressrum

12 nov 2014
Övrigt

Charlotte Hansson blir ny ekonomidirektör i Systembolaget

Charlotte tillträder sin tjänst den 26 januari 2015.

Charlotte har en magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg och kommer närmast från Cision där hon varit vice VD och Ekonomi- och finansdirektör för koncernen. Charlotte har en gedigen bredd och bakgrund inom ekonomiområdet och som ledare.

-       Charlotte är en erfaren, gedigen och modern ledare. Med Charlottes bakgrund och erfarenhet inom ekonomiområdet kommer hon att få både en viktig och central roll i den fortsatta utvecklingen av Systembolaget, säger VD Magdalena Gerger.

-       Systembolaget är ett företag byggt på starka värderingar med hög kompetens - det ska bli spännande att få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Jag ser fram emot att leda ekonomiavdelningen och hoppas kunna bidra till verksamheten med mina tidigare erfarenheter, säger Charlotte Hansson.

Fakta om Charlotte Hansson

Ålder: 45      

Född: Borås

Bor: Stockholms innerstad

Familj: Gift

Intressen: Resor, konst och kultur samt träning

Förebilder: Jag beundrar människor som engagerar sig för något som är till nytta för andra, det kan vara i det lilla eller i det stora sammanhanget.

Dricker helst: Vatten och grönt te

För ytterligare information, kontakta Systembolagets pressjour

tel. 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Relaterade dokument

Bilder

  • Charlotte Hansson.jpg

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.