Pressrum

Pressrum

03 jul 2014

USAs ambassadör besökte Systembolaget i Visby

I samband med Almedalsveckan besökte USAs ambassadör Mark Brzezinski Systembolagets butik i Visby.

Besöket på torsdagen inleddes med ett samtal med butikschef Markus Wahlgren, som beskrev Systembolagets samhällsuppdrag att med ensamrätt sälja alkohol i Sverige. Därefter fick Mark Brzezinski en möjlighet att bekanta sig med butiken och samtala med både kunder och personalen.

– Det var ett lärorikt och trevligt besök, och jag kunde särskilt glädja mig åt att se att amerikanska drycker har en självklar plats i Systembolagets sortiment, säger Mark Brzezinski. Jag noterade bland annat att det finns ett brett utbud av ekologiska viner från USA.

– En av mina viktigaste uppgifter är att främja kunskap och ömsesidig förståelse och därför välkomnar jag möjligheten att få en inblick i olika verksamheter, inte minst sådana som bygger på handel mellan USA och Sverige, avslutar säger Mark Brzezinski.

För mer information kontakta:
Lennart Agén, presschef, Systembolaget, 070-564 17 10

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.