Pressrum

Pressrum

16 nov 2015
Övrigt

Eva Listi ny IT-direktör i Systembolaget

Eva kommer närmast från PostNord AB, där hon varit vice CIO och Chef för IT Plan & Transformation. Hon har 30 års erfarenhet av att leda, transformera och leverera IT, bland annat som CIO på Ericsson. Eva är en erfaren, driven och engagerad ledare med bred erfarenhet inom IT området. Eva har studerat kemi, biologi, juridik och ekonomi vid Stockholms Universitet.

Eva tillträder sin tjänst under våren 2016.

 -  Eva är en senior chef med ett modernt värderingsbaserat ledarskap. Med Evas bakgrund och erfarenhet kommer hon att få en både viktig och central roll i den fortsatta utvecklingen av Systembolaget, säger VD Magdalena Gerger.

 -  Systembolaget är ett företag byggt på starka värderingar och med ett imponerande ledarskap. Jag ser verkligen fram emot att vara delaktig i Systembolagets kommande utveckling, säger Eva Listi.


Fakta om Eva Listi

Ålder: 53 år   

Bor: Spånga, men så ofta som möjligt på Själsholm, Gotland

Familj: Gift och 2 vuxna barn

Intressen: Gillar att vara aktiv, cykling, skidåkning och sportdykning. Uppskattar också en god bok och att umgås med familj och goda vänner

Förebilder: Min far som var en klok och trygg man

Dricker helst: Beror på tillfälle, vatten när jag sportar och gärna ett glas mousserande vid festliga tillfällen

För ytterligare information, kontakta Systembolagets pressjour, tel. 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.