Pressrum

Pressrum

28 mar 2015
Lokala pressmeddelanden

Systembolaget i Gränna tog hem silvret i tävlingen Årets Butik

Finalen i Systembolagets tävling Årets Butik avgjordes på lördagskvällen. Butiken i Gränna kom på andra plats i kategorin mindre butiker. Vinnare i kategorin blev butiken i Överkalix.

        Det är klart att vi siktat på att vinna, samtidigt som det känns fantastiskt roligt att vi är en av de absolut främsta av 431 butiker i hela Sverige, säger butikschefen Monika Karlsson.

När juryn i Systembolaget utser vinnare utgår de från butikernas totala kvalitet. Viktiga faktorer är bla servicen till kunderna och hur bra personalen är på ålderskontroll. Men även ledarskapet, stämningen i butiken och effektiviteten bedöms. Segrarna utsågs på en finalfest i lördags kväll i Stockholm.

-          Med utmärkelsen Årets Butik lyfter vi fram butiker som är ett föredöme för andra butiker, och butiken i Gränna är en av dessa, säger Magdalena Gerger, VD i Systembolaget.

Pressbilder från finalen finns här

Tävlingen Årets Butik är uppdelad i två kategorier, större och mindre butiker. I kategorin större, vann butiken i Hammarby Sjöstad, Stockholm.

För mer information kontakta gärna

Systembolagets presstjänst, tel 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Butikschef Monika Karlsson, tel 072-155 34 06

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.