Pressrum

Pressrum

24 apr 2016
Lokala pressmeddelanden

Systembolaget i Österbymo tog hem silvret i tävlingen Årets Butik

Finalen i Systembolagets tävling Årets Butik avgjordes på lördagskvällen. Butiken i Österbymo kom på andra plats i kategorin mindre butiker. Vinnare i kategorin blev butiken i Malå. 

        Det är klart att vi siktat på vinst, samtidigt så det känns fantastiskt roligt att vi är en av de absolut främsta av 437 butiker i hela Sverige, säger butikschefen Åsa Eriksson

När juryn på Systembolaget utser vinnare utgår de från butikernas totala kvalitet. Viktiga faktorer är bland annat servicen till kunderna och hur bra personalen är på ålderskontroll. Även ledarskapet, stämningen i butiken och effektiviteten bedöms. Segrarna utsågs på en finalfest i lördags kväll i Stockholm.

-          Med utmärkelsen Årets Butik lyfter vi fram butiker som är ett föredöme för andra butiker, och butiken i Österbymo är en av dessa, säger Magdalena Gerger, VD i Systembolaget

Pressbilder från finalen

Tävlingen Årets Butik är uppdelad i två kategorier, större och mindre butiker. I kategorin större, vann butiken i Haparanda.

För mer information kontakta gärna:

Systembolagets pressjour, tel 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Åsa Eriksson, butikschef Österbymo, tel 072-15 53 804

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.