Pressrum

Pressrum

05 dec 2019
Övrigt

Magdalena Gerger ny ordförande i IVAs Näringslivsråd

Systembolagets vd Magdalena Gerger blir från årsskiftet ny ordförande i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVAs) Näringslivsråd. Rådets uppgift är att ytterligare stärka och utveckla kunskapsutbytet mellan IVA och näringslivet.

– Det är ett hedrande och spännande uppdrag. Jag ser fram emot att utveckla mitt engagemang i IVA i den här nya rollen, säger Magdalena Gerger.

IVA samlar mer än 1200 invalda akademiledamöter och 250 företag. Näringslivsrådet säkrar IVAs förankring i näringslivet. Här ingår cirka 230 företag och organisationer från industri- och tjänstesektorn. Både privata och offentliga verksamheter är engagerade.

Magdalena Gerger har en master och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat på bland annat på Arla, Nestlé, samt Procter & Gamble utomlands och i Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Systembolagets pressjour, 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.