Pressrum

Pressrum

19 okt 2021
Lokala pressmeddelanden

Systembolaget erbjuder hemleverans i Jämtland

Den 25 oktober får de återstående områdena i landet – däribland Jämtlands län – möjlighet att beställa hemleverans från Systembolaget. Det innebär att hemleverans nu blir tillgängligt i hela Sverige.

En del av Systembolagets service är att erbjuda kunder att handla online och få varorna levererade till valfri butik eller ombud. Nu blir det även möjligt att i samtliga län och orter i landet få hemleverans. Hemleverans testades först på försök i några få utvalda områden. Sedan regeringen beslutade att hemleverans skulle bli en del av Systembolagets ordinarie verksamhet har Systembolaget successivt utökat tjänsten till fler geografiska områden i landet. Nu läggs de avslutande länen till – Gotland, Jämtland och Norrbotten – samt resterande delar av övriga län.

– För första gången kan vi nu erbjuda hemleverans i hela landet – det är en milstolpe för Systembolaget. Hemleverans är en viktig del av vårt erbjudande och något som efterfrågas i takt med att köpbeteenden förändras, säger Tobias Frohm, direktör E-handel, Systembolaget.

Leveransen sker med samma ansvar som i butik och samtliga chaufförer har genomgått en utbildning i Systembolagets försäljningsregler. Det görs löpande kontroller för att säkerställa att ålderskontrollerna sköts.

Fakta om Systembolagets hemleverans:

Leverans sker mellan kl. 10-20 på vardagar och kl. 9-15 på lördagar.

Varor från hela Systembolagets sortiment kan beställas.

För mer information om orter och datum:

https://www.systembolaget.se/bestalla-och-handla/hemleverans/

För ytterligare information kontakta:

Systembolagets pressjour, telefon 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Relaterade dokument

Bilder

  • Hemleverans 2019.jpg

Senaste nyheter

15 jan 2022
Systembolaget kommenterar
SVT har den 15 januari 2022, publicerat en uppföljning av tidigare reportage kring arbetsmiljön på Systembolaget. Här ger Systembolaget vårt förtydligande kring SVT:s webbinslag.
20 jan 2022
Alkoholforskning
Systembolagets Alkoholforskningsråd har för 2022 fördelat totalt 9,3 miljoner kronor till 31 olika alkoholforskningsprojekt. Genom att stödja forskning bidrar Systembolaget till att öka kunskapen om alkoholens risker.