Pressrum

Pressrum

29 aug 2022
Systembolagets uppdrag

Mattias Segelmark blir ny HR-direktör på Systembolaget

Mattias Segelmark tillträder rollen som ny HR-direktör på Systembolaget. Han kommer närmast från Akademikliniken där han varit Chief Operating Officer sedan 2020.

– Jag känner en otrolig glädje och stolthet över att tillträda rollen som ny HR-direktör på Systembolaget. Jag tilltalas oerhört av Systembolagets syfte, att begränsa alkoholens skador i samhället. Nu ser jag fram emot att med övriga kollegor, utveckla bolaget mot framtiden, säger Mattias Segelmark, tillträdande HR-direktör på Systembolaget.

Mattias Segelmark har lång erfarenhet av liknande roller inom HR från kundorienterade bolag och har före sin tid på Akademikliniken även varit Chief HR Officer på mobiloperatören 3, Head of Group People & Leadership på Swedbank, Nordisk Retail och HR-direktör på Gant. Mattias har även en examen från Personal, arbete och organisationsprogrammet på Stockholms universitet.

– För oss på Systembolaget är medarbetarna nyckeln till goda kundmöten, vi arbetar varje dag för att vara Sveriges bästa arbetsplats. Mattias har ett omvittnat gott ledarskap och ett nytänkande sätt att bygga kompetens, människor och företagskulturer. Jag är därför mycket glad över att få välkomna Mattias till vårt team, säger Ann Carlsson Meyer VD, Systembolaget.

Mattias Segelmark kommer att ingå i Systembolagets företagsledning och startar uppdraget senast den 1 februari 2023. 

För ytterligare information, kontakta:
Systembolagets presskontakt, 070-245 00 47, press@systembolaget.se  

Bilder

  • Mattias_Segelmark_beskuren.jpg
  • Mattias_Segelmark.jpg
  • Ann-Carlsson-Meyer.jpg

Senaste nyheter

12 jan 2023
Övrigt
För att framtidssäkra hela Systembolaget genomförs en omorganisering på huvudkontoret under första kvartalet 2023. Förändringarna syftar framför allt till att öka fokus på arbetet med digitalisering, hållbarhet och folkhälsa och rör varken butikerna eller varudepåerna.
I samband med förändringarna uppstår en övertalighet på cirka 100 tjänster på huvudkontoret i Stockholm.
18 jan 2023
Systembolagets uppdrag
Langning av alkohol till ungdomar är fortfarande utbrett. Och det är vänner, syskon och föräldrar som tillhandahåller alkoholen. Men om dessa sa nej och avstod från att köpa ut alkohol så skulle nästan hälften av de unga, 45 procent, avstå från att skaffa alkohol.