Pressrum

Pressrum

28 feb 2022
Övrigt

Systembolaget säljstoppar ryska produkter

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina har Systembolaget idag fattat beslut om åtgärder gällande ryska produkter i Systembolagets sortiment.

Som konstaterats av bland annat Sveriges regering kränker Rysslands väpnade angrepp Ukrainas territoriella integritet och suveränitet. Angreppet innebär stort lidande för den ukrainska befolkningen. Situationen i Ukraina är exceptionell och invasionen är ett uppenbart brott mot internationell rätt. Mot denna bakgrund har Systembolaget beslutat att omedelbart och tillsvidare stoppa försäljningen av samtliga ryska artiklar i Systembolagets sortiment, och om att ställa in samtliga planerade lanseringar av ryska artiklar.

Situationen är exceptionell och vi tar utvecklingen på stort allvar. Vi har mot bakgrund av beslutet informerat berörda leverantörer, säger Ulf Sjödin, Sortimentschef på Systembolaget.

För ytterligare information kontakta:

Systembolagets presskontakt 070-245 00 47, press@systembolaget.se

Bilder

  • Ulf_Sjödi_Beskuren_bild.jpg
  • Ulf_Sjödin_Stående_bild.jpg

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.