Pressrum

Pressrum

30 apr 2024
ÖvrigtSystembolaget kommenterar

Leveranser från drabbad distributör återupptas

Som en konsekvens av att Skanlog den 22 april drabbades av en IT-attack ser vi fortsatt påverkan på varuleveranser från vissa leverantörer till Systembolaget. I nära samarbete med distributören gör vi vårt yttersta för att begränsa effekterna för Systembolagets kunder.  

Uppdaterad 2024-05-17

— Med anledning av att Skanlog för närvarande inte kan leverera alla varor så ser vi fortsatt en påverkan på utbudet, framförallt inom vin. Det blir bättre för varje vecka men det kommer tyvärr dröja en tid till dess att vi har återgått till ett normalläge säger Sara Norell Murberger, Verksamhetsområdeschef för Sortiment & Varuförsörjning på Systembolaget. 

—  Vi arbetar intensivt för att så många varor som möjligt ska finnas tillgängliga i butik. Situationen i butik kan variera, en del har påverkats mer än andra. Vi prioriterar leveranser till butiker där flest handlar och där behovet är som störst för att få en jämn fördelning i hela landet, fortsätter Sara Norell Murberger.  

Saknas den vara som du söker hjälper våra kollegor i butik eller på kundtjänst dig att hitta en liknande vara. På webben kan du också se vilka produkter som just nu finns tillgängliga på just din butik.  

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.