Pressrum

Pressrum

24 apr 2024
ÖvrigtSystembolaget kommenterar

Störningar i distribution av varor

Just nu har ett antal leverantörer som anlitar samma distributör, svårigheter att distribuera sina varor till Systembolaget. För våra kunder innebär det att det under en kort period kan bli ett något smalare sortiment att välja mellan.

Uppdatering 2024-04-29 Vi jobbar fortsatt tillsammans med berörd distributör för att få igång varuleveranser. I övrigt gäller nedanstående information.

Systembolaget arbetar med att minimera effekterna av störningen och för att säkerställa ett gott urval på hyllorna, i nära samarbete med flera dryckesleverantörer.

- Det här rör cirka 15 procent av den totala försäljningsvolymen, framförallt inom vin och sprit, och vi har förhoppningar om att det bör vara löst inom några dagar. Som en konsekvens av händelsen kan tillgången på vissa varor påverkas tillfälligt i butik och i vår e-handel, säger Sara Norell Murberger, Verksamhetschef Sortiment & Varuförsörjning.   

Fråga gärna våra medarbetare i butik om förslag på alternativ om en efterfrågad vara skulle vara slut. På www.systembolaget.se kan du se aktuellt lagersaldo för varor i din butik.

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.