Pressrum

Pressrum

20 aug 2024

Systembolaget säljstoppar Skrewball Peanut Butter Whiskey

Systembolaget säljstoppar Skrewball Whiskey & Peanut Butter Flavoured Spirit Drink 35%, 700 ml med artikelnummer 93433-01 efter information från leverantören att artikeln innehåller allergenen Sesam, utan att detta framgår av etiketten.

Säljstoppet innebär att artikeln nu är spärrad för försäljning och Systembolaget har gått ut med en återkallelse av produkten. De kunder som har inhandlat artikeln på Systembolaget kan lämna tillbaka den inhandlade varan till närmaste butik (för retur till leverantör) och få pengarna tillbaka.

- Det har under tisdag förmiddag kommit till vår kännedom att Skrewball Peanut Butter Whiskey inte bara innehåller nötter utan även Sesam som är en allergen. Detta är givetvis allvarligt och därför säljstoppar vi varan, säger produktkvalitetsansvarig Pontus Jennerholm.

Leverantören tar nu tillbaka alla flaskor och märker om så att det är tydligt att den innehåller Sesam. Detta rör cirka 800 flaskor som har sålts sedan 9/8-2024. Säljstoppet hävs så snart felet är åtgärdat. Livsmedelsverket har informerats av både leverantören och Systembolaget.

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.