16 butiker tävlar om att bli Årets Butik

16 butiker är nominerade till Årets Butik 2013 inom Systembolaget. Kandidaterna är från Gällivare i norr till Kristianstad i söder. Västerbotten och Dalarna har flest nominerade butiker i landet. Butikerna har utmärkt sig genom sitt framgångsrika arbete med bland annat effektiv ålderskontroll och god service.

– De nominerade är förebilder för alla våra butiker runtom i Sverige. Att sälja med ansvar och samtidigt ge god service är det viktigaste för oss, säger Magdalena Gerger, vd Systembolaget.

Nominerade i kategorin större butik

Kristianstad, Kungshamn, Skövde – Rosenhaga, Kristinehamn, Bollnäs, Ljusdal, Haparanda, Gällivare

Nominerade i kategorin mindre butik

Tierp, Malung, Vansbro, Säter, Järpen, Malå, Dorotea, Nordmaling

Nästa steg i tävlingen är att sex butiker går vidare till final. Bland finalisterna finns då tre större och tre mindre butiker. Finalen äger rum 5 april 2014 i Stockholm och då tillkännages vinnarna av Årets Butik 2013.

För personalen i de två butiker som vinner väntar bland annat en utbildningsresa, som ska stimulera till fortsatt utveckling och förbättring av verksamheten samt fokus på kundmötet och service. Under tiden som den ordinarie personalen är på resa vikarierar Systembolagets ledning i butikerna.

 

För ytterligare information, kontakta gärna :

Lennart Agén, presschef, tfn 070-564 17 10 eller press@systembolaget.se