Pressrum

Pressrum

27 sep 2011
Dryckesauktioner

Första dryckesauktionen på nätet

Den 3-5 oktober blir det premiär för Systembolagets Lilla Dryckesauktion som nätauktion. Auktionen pågår under tre dagar och redan från idag, den 28 september, finns alla objekt ute för budgivning.

– Intresset för våra dryckesauktioner har ökat stadigt och med nätauktioner ökar vi tillgängligheten för våra köpare och säljare över hela landet, säger Sören Nylund, värderingsansvarig på Systembolaget.

Lilla Dryckesauktionen på nätet görs i samarbete med Stockholms Auktionsverks Stadsauktion. Den är uppdelad på tre dagar:

• Måndag 3 oktober: Champagne och vitt vin

• Tisdag 4 oktober: Röda bordeauxviner

• Onsdag 5 oktober: Röda viner med annat ursprung, starkvin samt destillat

Antalet utrop uppgår till närmare 200. En vecka innan respektive auktionsdag finns objekten på http://www.stadsauktion.se/ där det också är möjligt att lägga bud. Auktionen börjar cirka klockan 19.00 angiven dag. Budgivningen förlängs om fler budgivare är aktiva under slutminuten.

Lilla Dryckesauktionen vänder sig till köpare och säljare som är intresserade av värdefulla samlarobjekt i mindre partier eller enstaka flaskor, av goda och erkända årgångar.

Den Stora Dryckesauktionen vänder sig till köpare och säljare som är intresserade av större värdefulla poster och sker i traditionell form hos Stockholms Auktionsverk på Nybrogatan 32 i Stockholm, den 16 november kl 12.00.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Sören Nylund, värderingsansvarig Systembolaget: 070-548 00 25, soren.nylund@systembolaget.se
Anna Hamilton, informationschef, Stockholms Auktionsverk: 08-453 67 84, anna.hamilton@auktionsverket.se

Relaterade dokument

Senaste nyheter

11 jan 2024
Alkoholforskning
Nytt blodprov som avslöjar patienters verkliga alkoholbruk och vad som händer med risken för hjärt-kärlsjukdomar när man minskar sitt drickande. Det är två av totalt 30 forskningsprojekt som nu får ta del av 10 miljoner kronor som Systembolagets Alkoholforskningsråd delar ut 2024.  
17 jan 2024
Systembolagets uppdrag
Klargörande från Systembolaget med anledning av rapportering i media kring det lokala och småskaliga sortimentet.